Huom. Ohjepankkia työstetään vielä, joten kaikki sisältö ei välttämättä ole valmista.

Käyttäjien luominen ja poistaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten käyttäjiä lisätään ja poistetaan WordPressissä sekä mitä eri roolit tarkoittavat.

Käyttäjien luominen

1. Mene hallintanäkymässä vasemmasta sivupalkista kohtaan Käyttäjät -> Lisää uusi.

2. Lisää uusi käyttäjä -näkymä aukeaa, johon saat lisättyä tiedot. Eri lisäosat saattavat vaikuttaa siihen, kuinka monta kenttää näkymästä löytyy. Nämä kohdat ovat useimmiten kuitenkin yksiselitteisiä.

3. Kun olet täyttänyt tiedot, voit valita lähettääkö WordPress automaattisesti käyttäjälle kirjautumistiedot, vai lähetätkö itse hänelle manuaalisesti ne sähköpostilla.

4. Paina Lisää uusi käyttäjä.

Roolit

Rooli-kohdassa kiinnitä erityistä huomiota siihen, minkä roolin annat käyttäjälle. Verkkokauppa- ja kurssiasiakkaiden kohdalla tässä kohdassa valitaan käytännössä aina Asiakas.

Roolien merkitykset

Ylläpitäjä

Sivuston ylläpitäjä tai asiakas on organisaatiosi verkkosivuston ylläpitäjä. Hänellä on täysi valta viesteihin/sivuihin, kommentteihin, käyttäjiin ja muihin sivuston asetuksiin, kuten valikoihin ja widgetteihin.

Päätoimittaja

Päätoimittaja voi tarkastella, muokata, julkaista ja poistaa artikkeleita/sivuja, muokata kommentteja, hallita kategorioita, hallita tunnisteita, hallita linkkejä ja ladata tiedostoja/kuvia.

Kirjoittaja

Kirjoittaja voi muokata, julkaista ja poistaa artikkeleita sekä ladata tiedostoja/kuvia.

Avustaja

Avustaja voi luoda luonnoksia, mutta ei voi julkaista niitä. Kun kirjoittaja luo artikkelin, se on lähetettävä ylläpitäjälle tarkistettavaksi. Kun ylläpitäjä on hyväksynyt ja julkaissut kirjoittajan kirjoituksen, kirjoittaja ei voi enää muokata sitä. Avustajalla ei ole mahdollisuutta ladata tiedostoja/kuvia.

Asiakas

Määritetään uusille asiakkaille, kun he luovat tilin verkkosivustollesi. Tämä rooli vastaa periaatteessa tavallisen blogin tilaajan roolia, mutta asiakkaat voivat muokata omia tilitietojaan ja tarkastella aiempia tai nykyisiä tilauksia.

Tilaaja

Jos olet valinnut sivuston kommenttiasetuksissa kohdan ”Käyttäjien on oltava rekisteröityneitä ja kirjautuneet sisään kommentoidakseen” kun he ovat luoneet tilin, he saavat tilaajan roolin. Tilaajilla on vain mahdollisuus jättää kommentteja. Tilaaja-roolia käytetään yleisimmin blogisivustoilla, jotka vaativat kommentoimiseen rekisteröitymisen.

Käyttäjien poistaminen

1. Mene hallintanäkymässä vasemmasta sivupalkista kohtaan Käyttäjät.

2. Siirrä kursori poistettavan käyttäjän päälle ja klikkaa Poista.

Viimeksi päivitetty 10.11.2021
Oliko tästä ohjeesta hyötyä?
KylläEi

Siirry kohtaan