Huom. Ohjepankkia työstetään vielä, joten kaikki sisältö ei välttämättä ole valmista.

Ohjepankki

Käyttäjien luominen ja poistaminen

Tässä ohjeessa kerrotaan, miten käyttäjiä lisätään ja poistetaan WordPressissä sekä mitä eri roolit tarkoittavat.

Käyttäjien luominen

1. Mene hallintanäkymässä vasemmasta sivupalkista kohtaan Käyttäjät -> Lisää uusi.

2. Lisää uusi käyttäjä -näkymä aukeaa, johon saat lisättyä tiedot. Eri lisäosat saattavat vaikuttaa siihen, kuinka monta kenttää näkymästä löytyy. Nämä kohdat ovat useimmiten kuitenkin yksiselitteisiä.

3. Kun olet täyttänyt tiedot, voit valita lähettääkö WordPress automaattisesti käyttäjälle kirjautumistiedot, vai lähetätkö itse hänelle manuaalisesti ne sähköpostilla.

4. Paina Lisää uusi käyttäjä.

Roolit

Rooli-kohdassa kiinnitä erityistä huomiota siihen, minkä roolin annat käyttäjälle. Verkkokauppa- ja kurssiasiakkaiden kohdalla tässä kohdassa valitaan käytännössä aina Asiakas.

Roolien merkitykset

Ylläpitäjä

Sivuston ylläpitäjä tai asiakas on organisaatiosi verkkosivuston ylläpitäjä. Hänellä on täysi valta viesteihin/sivuihin, kommentteihin, käyttäjiin ja muihin sivuston asetuksiin, kuten valikoihin ja widgetteihin.

Päätoimittaja

Päätoimittaja voi tarkastella, muokata, julkaista ja poistaa artikkeleita/sivuja, muokata kommentteja, hallita kategorioita, hallita tunnisteita, hallita linkkejä ja ladata tiedostoja/kuvia.

Kirjoittaja

Kirjoittaja voi muokata, julkaista ja poistaa artikkeleita sekä ladata tiedostoja/kuvia.

Avustaja

Avustaja voi luoda luonnoksia, mutta ei voi julkaista niitä. Kun kirjoittaja luo artikkelin, se on lähetettävä ylläpitäjälle tarkistettavaksi. Kun ylläpitäjä on hyväksynyt ja julkaissut kirjoittajan kirjoituksen, kirjoittaja ei voi enää muokata sitä. Avustajalla ei ole mahdollisuutta ladata tiedostoja/kuvia.

Asiakas

Määritetään uusille asiakkaille, kun he luovat tilin verkkosivustollesi. Tämä rooli vastaa periaatteessa tavallisen blogin tilaajan roolia, mutta asiakkaat voivat muokata omia tilitietojaan ja tarkastella aiempia tai nykyisiä tilauksia.

Tilaaja

Jos olet valinnut sivuston kommenttiasetuksissa kohdan ”Käyttäjien on oltava rekisteröityneitä ja kirjautuneet sisään kommentoidakseen” kun he ovat luoneet tilin, he saavat tilaajan roolin. Tilaajilla on vain mahdollisuus jättää kommentteja. Tilaaja-roolia käytetään yleisimmin blogisivustoilla, jotka vaativat kommentoimiseen rekisteröitymisen.

Käyttäjien poistaminen

1. Mene hallintanäkymässä vasemmasta sivupalkista kohtaan Käyttäjät.

2. Siirrä kursori poistettavan käyttäjän päälle ja klikkaa Poista.

Viimeksi päivitetty 10.11.2021
Oliko tästä ohjeesta hyötyä?
KylläEi

Siirry kohtaan

Google-arvostelut

ERINOMAINEN
13 arvostelut sivustossa
Simo Ahava
Simo Ahava
Visio helped us with out website redesign. They impressed us already with their offer, as they had taken into account all of our unique needs and wishes. Throughout the project, they were professional, communicative, and solution-oriented. Whatever little issues came up with the redesign, they helped us solve them. Once the actual project was over, communication didn't stop, and we feel like we now have partners to help us with our digital needs long into the future. I highly recommend Visio Design for any WordPress / WooCommerce / LearnDash / visual design projects.
Ilia Gugenishvili
Ilia Gugenishvili
We had a great experience with Vision Design. For my course on branding at Åbo Akademi, Eerik and Kasperi, prepared beautifully-designed and very interesting materials. These were presented and shared with students. I hope to collaborate even more closely in the future :)
Heidi Kekola
Heidi Kekola
Asiantuntevaa, raikasta ja kaunista tulosta, olemme tyytyväisiä nettisivuihimme.
Liisa Vahakyla
Liisa Vahakyla
Mukavia kavereita jotka tekevät vähän enemmän kuin minimin. Vahva suositus.
TRYcamps Kielikoulu OY / Language School Ltd
TRYcamps Kielikoulu OY / Language School Ltd
Ystävällistä, osaavaa, luotettavaa ja joustavaa palvelua. VisioDesign tekee laadukasta ja hyvää jälkeä. Sposteihin vastataan asiallisesti ja ajallaan - jopa niin, että tästä (koodaus) alasta tietämätönkin ymmärtää. Hienoa suomalaista palvelua, jossa kuunnellaan myös asiakasta - eikä tehdä vain "bulkkia". Ohjausvideot (omalle jälkieditoinnille verkkosivuilla) ovat näppäriä ja tarpeellisia. Lämmin suositus!
Timo Huomo
Timo Huomo
Toteutimme PK-yrityksen nettisivun uudistusprojektin Visio Designin kanssa. Sivut vietiin WordPress -julkaisualustalle. Viestintä heidän kanssaan oli sujuvaa ja projektilla saavutettiin haluttu lopputulos!
Gnistan Edustus
Gnistan Edustus
Great service and really high class working!
Ari Lindfors
Ari Lindfors
Todella hyvät visiot ja nopeaa toimintaa asiakasta kuunnellen. Erittäin suuri suositus.
Mika Anttila
Mika Anttila
Visio Design toteutti minulle täysin uudet nettisivut, jotka ilmentävät hyvin taiteeni tyyliä. Projektin aikana kommunikaatio oli mieluisan nopeaa ja yksityiskohtaista. Huomasin uusien nettisivujeni myötä oman työskentelynikin heräävän aivan uuteen eloon. Suosittelen.
Kris Keränen
Kris Keränen
Sain päheet nettisivut. Thanks!