Toteutus

Elokuvapäivä

Tilaaja

Elokuvakaupunki Turku ry

Palvelu

Web Design

Projektin yhteenveto

Turkulainen Elokuvapäivä on vuosittain järjestettävä yhteisöllinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on juhlistaa elokuvataiteen kulttuurista juhlaa. Saimme tehtäväksi suunnitella tapahtumalle uudet verkkosivut, joiden päivittäminen olisi dynaamista ja helppoa.

Asiakkaastamme

Elokuvapäivä on Scenen (virallisesti Elokuvakaupunki Turku ry) toteuttama yhteisöllinen kulttuuriprojekti, jonka aikana ympäri kaupunkia järjestetään erilaisia elokuvanäytöksiä yhteisöjen ja yksityishenkilöiden toimesta. Scene on Turun kaupungin, Turun ammattikorkeakoulun ja Linnateatteriyhdistys ry:n perustama yhdistys.

Suunnitteluprosessi

Aloitimme verkkosivuston suunnittelemisen palaverilla asiakkaan kanssa, jonka aikana kartoitimme sivuston tarpeet ja ominaisuudet. Määrittelimme sivuston kohderyhmän ja ensisijaiset tavoitteet, jotta voisimme optimoida sivuston vastaamaan asiakkaan tavoitteita.

Haasteena oli se, että tapahtuman visuaalinen ilme muuttuu vuosittain, joten sivuston oli tarpeen olla dynaaminen, mutta helposti asiakkaan hallittavissa. Löimme viisaat päämme yhteen (ei tietty liian kovaa) ja kehitimme WordPress-pohjaisen ratkaisun, jossa sivuston korosteväri ja muut keskeiset elementit on helposti päivitettävissä vastaamaan tapahtuman visuaalista kieltä.

Sivustoon sisältyy helposti lisättävät näytökset, jotka päivittyvät vastaaville yksittäisille sivuille sekä etusivun näytösnäkymään. Näytösnäkymästä näytöksiä pystyy suodattamaan usean genren mukaan ja näytösten sijainnit pystyy helposti silmäilemään myös näytösten alla olevalta Maps-kartalta.

Jouhevasti joka näytöllä

Kuten jokainen toteuttamamme sivusto, myös Elokuvapäivän verkkosivu toteutettiin alusta alkaen responsiiviseksi. On tärkeää, että osallistujat löytävät tapahtuman tiedot yhtä helposti mobiililaitteensa ruudulta kuin tietokoneella selaten.

Muita toteutuksiamme