Toteutus

Heela Terveys

Projektin yhteenveto

Helsinkiläinen lääkärikeskus Heela Terveys teki hetki sitten kokonaisvaltaisen brändiuudistuksen. Meidän tehtävänämme oli vastata verkkosivun teknisestä toteutuksesta osana uudistusta. Apunamme tähän oli uunituore brändiohjeistus, sekä kolmannen osapuolen tekemä luonnos etusivun layoutista. Lopullinen sivusto yhdistelee näitä elementtejä hiomiimme UI- ja UX-ratkaisuihin.

Alustava arviointi

Projekti alkoi UX-tiimimme tekemällä kartoituksella Heelan (tällöin vielä Sitra Terveys) vanhasta verkkosivustosta. Havaitsimme useita keskeisiä parannusalueita, muun muassa seuraavat:

  1. Rakenne: Alkuperäisestä ulkoasusta puuttui yhtenäinen rakenne, minkä vuoksi sisältö vaikutti sekavalta ja väärin kohdistetulta. Tämä vaikeutti sisällön silmäilyä ja esitettyjen tietojen ymmärtämistä.
  2. Navigaatio: Sivuston navigointi oli sekavaa, eikä siinä ollut selkeää hierarkiaa, minkä vuoksi käyttäjien oli haastavaa löytää haluttu sisältö.
  3. Typografia: Fonttivalinnat ja -koot eivät välittäneet tehokkaasti yrityksen brändi-identiteettiä, ja teksti oli paikoin vaikealukuista.
  4. Rajallinen saavutettavuus: Verkkosivusto ei täysin mukautunut vammaisten käyttäjien tarpeisiin, mikä saattoi sulkea pois merkittävän osan kohdeyleisöstä.

Implementaatio ja hienosäätö

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi ja yleisen käyttäjäkokemuksen parantamiseksi uuden layoutin implementoimin lisäksi seuraaviin käyttökokemusta parantaviin seikkoihin:

  1. Johdonmukaisen ruudukkojärjestelmän luominen: Näin varmistimme, että sisältö oli järjestetty ja esitetty visuaalisesti houkuttelevalla tavalla. Tämä paransi verkkosivuston luettavuutta ja yleistä estetiikkaa.
  2. Navigoinnin virtaviivaistaminen: Rakensimme menun uudelleen luodaksemme intuitiivisemman käyttäjävirran, jolloin kävijöiden oli helpompi löytää etsimänsä tiedot. Tähän sisältyi aiheeseen liittyvän sisällön ryhmittely, valikon merkintöjen yksinkertaistaminen ja selkeät visuaaliset vihjeet aktiivisen sivun osoittamiseksi.
  3. Typografian optimointi: Tarkistimme typografian, jotta se vastaisi paremmin Heela Terveyden uusittua brändi-identiteettiä ja parantaisi luettavuutta. Säädimme mm. fonttikokoja ja rivivälejä luettavuuden parantamiseksi kaikilla laitteilla.
  4. Saavutettavuuden parantaminen: Toteutimme useita saavutettavuusominaisuuksia, kuten vaihtoehtoisen tekstin tarjoamisen kuville, kontrastivärit ja yhteensopivuuden varmistamisen näppäimistön navigoinnin kanssa, jotta sivustosta tulisi osallistavampi. Teimme myös esteettömyystarkastuksia varmistaaksemme, että sivusto on WCAG-standardien (Web Content Accessibility Guidelines) mukainen.
  5. Kuvamateriaalin valitseminen: Valitsimme tarkoin sivustolle sopivat stock-kuvat, jotka tuovat Heelan identiteettiä esiin. Vältimme kliseisiä valintoja ja panostimme laadukkaisiin kuvavalintoihin, jotka muokkasimme tarpeiden vaatimalla tavalla.

Tekninen optimointi ja suorituskyky

Kuten aina, tässäkin projektissa meille oli tärkeää tekninen optimointi. Käytimme aikaa varmistaaksemme latausnopeuden olevan paras mahdollinen, sillä sen merkitys käyttökokemukseen on merkittävä. Onnistuimme tässä autammalla asiakasta valitsemaan projektin kriteereihin sopivinta hostausalustaa sekä hyödyntämällä monia eri weboptimoinnin ratkaisuja, kuten tiedostojen pakkaamista sekä kevyttä pohjateemaa.

Tämän lisäksi varmistimme, että sivuston metatiedot ovat asianmukaisessa kunnossa. Tämä on tärkeää hakukonenäkyvyyden kannalta. Emme kuitenkaan vastanneet sisällöntuotannosta, joten siltä osin vaikutuksemme oli rajallinen.

Lopputulos

Sivuston layoutin ja brändin suunnittelu ovat yleensä osa sivustouudistusta ja vastaamme niistä usein asiakkaidemme kanssa yhteistyössä. Heela Terveys oli kuitenkin poikkeus tähän sääntöön, sillä he olivat teettäneet suunnitelmat layoutista toisaalla ennen kuin tulimme mukaan projektiin.

Vaikka kolmannen osapuolen layoutin implementointi sivuille saattaa joskus olla haasteellista, pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen siitä, kuinka tarkasti alustavaa layouttia seurataan ja mitä muutoksia siihen tulee. Olemme iloisia, että pystyimme käyttämään layoutia lähtökohtana hyvin toimivan sivuston toteutukseen.

Tilaaja

Heela Terveys Oy (ent. Sitra Terveys Oy)

Palvelut

Web Design

Muita toteutuksiamme

Google-arvostelut

ERINOMAINEN
13 arvostelut sivustossa
Simo Ahava
Simo Ahava
Visio helped us with out website redesign. They impressed us already with their offer, as they had taken into account all of our unique needs and wishes. Throughout the project, they were professional, communicative, and solution-oriented. Whatever little issues came up with the redesign, they helped us solve them. Once the actual project was over, communication didn't stop, and we feel like we now have partners to help us with our digital needs long into the future. I highly recommend Visio Design for any WordPress / WooCommerce / LearnDash / visual design projects.
Ilia Gugenishvili
Ilia Gugenishvili
We had a great experience with Vision Design. For my course on branding at Åbo Akademi, Eerik and Kasperi, prepared beautifully-designed and very interesting materials. These were presented and shared with students. I hope to collaborate even more closely in the future :)
Heidi Kekola
Heidi Kekola
Asiantuntevaa, raikasta ja kaunista tulosta, olemme tyytyväisiä nettisivuihimme.
Liisa Vahakyla
Liisa Vahakyla
Mukavia kavereita jotka tekevät vähän enemmän kuin minimin. Vahva suositus.
TRYcamps Kielikoulu OY / Language School Ltd
TRYcamps Kielikoulu OY / Language School Ltd
Ystävällistä, osaavaa, luotettavaa ja joustavaa palvelua. VisioDesign tekee laadukasta ja hyvää jälkeä. Sposteihin vastataan asiallisesti ja ajallaan - jopa niin, että tästä (koodaus) alasta tietämätönkin ymmärtää. Hienoa suomalaista palvelua, jossa kuunnellaan myös asiakasta - eikä tehdä vain "bulkkia". Ohjausvideot (omalle jälkieditoinnille verkkosivuilla) ovat näppäriä ja tarpeellisia. Lämmin suositus!
Timo Huomo
Timo Huomo
Toteutimme PK-yrityksen nettisivun uudistusprojektin Visio Designin kanssa. Sivut vietiin WordPress -julkaisualustalle. Viestintä heidän kanssaan oli sujuvaa ja projektilla saavutettiin haluttu lopputulos!
Gnistan Edustus
Gnistan Edustus
Great service and really high class working!
Ari Lindfors
Ari Lindfors
Todella hyvät visiot ja nopeaa toimintaa asiakasta kuunnellen. Erittäin suuri suositus.
Mika Anttila
Mika Anttila
Visio Design toteutti minulle täysin uudet nettisivut, jotka ilmentävät hyvin taiteeni tyyliä. Projektin aikana kommunikaatio oli mieluisan nopeaa ja yksityiskohtaista. Huomasin uusien nettisivujeni myötä oman työskentelynikin heräävän aivan uuteen eloon. Suosittelen.
Kris Keränen
Kris Keränen
Sain päheet nettisivut. Thanks!